Vloerverwarming

 

Vloerverwarming in een notendop …

Het principe van vloerverwarming is eenvoudig. Een netwerk environnementvan leidingen wordt onder de vloerbekleding geïnstalleerd. Door deze leidingen stroomt het water dat de vloer verwarmt. Dankzij de grote vloeroppervlakte ontstaat een uiterst comfortabele stralingswarmte. Met onze vloerverwarmingssystemen bepaald u zelf de gewenste comforttemperatuur en regelt u die comforttemperatuur haarfijn, kamer per kamer.Het grote voordeel van een vloerverwarmingssysteem is de stralingswarmte, een aangename warmte die gelijkmatig wordt verdeeld over de hele ruimte. In tegenstelling tot radiatoren die een erg krachtige warmte verspreiden over een beperkte oppervlakte, werkt de stralingswarmte op een lagere temperatuur over de volledige vloeroppervlakte. Hierdoor geven onze vloerverwarmingssystemen hetzelfde comfortabele gevoel als de zon… het is overal  warm.

Vloerverwarming, één van de weinige systemen die kunnen gecombineerd worden met de energieopwekkingssystemen van de toekomst…Nieuwe, milieuvriendelijke energieopwekkingssystemen produceren warm water op zogenaamde lage temperatuur van maximum 45°C. Terwijl klassieke radiatoren bij extreme koude temperaturen kunnen vereisen die kunnen oplopen tot 80°C, volstaat waer van 45°C voor vloerverwarming om het gewenste comfort te garanderen. Daarom is het verstandig om vandaag al voor vloerverwarming te kiezen. Zo zal u in de toekomst niet voor verrassingen komen te staan en steeds kunnen kiezen voor het beste energieopwekkingssysteem.

Vloerverwarming, de voordelen …

gain_de_placeRuimtebesparend
Naar schatting 5% van de ruimte kan uitgespaard worden, zowel op het vloeroppervlak als op de muren,  door de vloerverwarming te gebruiken in plaats van klassieke radiatoren. Bovendien is er meer ruimte voor grotere ramen en meer vrijheid bij de inrichting van de woning.

gain_de_place Energiebesparend Een vloerverwarmingssysteem maakt gebruik van water op lage temperatuur. Dit levert een aanzienlijke energiebesparing op, zonder evenwel te raken aan uw comfort.

gain_de_place Verhoogd comfort
Iedereen die ooit in contact is geweest met vloerverwarming zal beamen dat de winst aan comfort enorm is : gedaan met koude zones bij de ramen, gedaan met onaangename tocht, … Uw vloerverwarming zorgt voor een warme, gezellige sfeer, waar u zich ook bevindt !

Gezonder
Terwijl verwarmingssystemen met radiatoren werken volgens het convectieprincipe werkt vloerverwarming op basis van straling. Omdat er hierbij geen luchtverplaatsing optreedt is er minder overdracht van microben, is er minder stof in de lucht en dus minder vervuiling, … Een huis dat verwarmd wordt met een vloerverwarmingssysteem is een gezonder huis!

gain_de_place Onderhoudsvriendelijk
Aangezien er bij vloerverwarming geen luchtcirculatie optreedt, worden de muren niet vuil. Vloerverwarmingsystemen vergen geen onderhoud. De kwaliteit van het systeem in de vloer blijft optimaal en de leidingen zijn 20 jaar gewaarborgd !

Een onbezorgde toekomst voor uw woning
Aangezien een vloerverwarmingsysteem werkt op basis van warm water op lage temperatuur, kan het worden gecombineerd met nieuwe energieopwekkingsystemen. Door uw woning nu uit te rusten met een vloerverwarming hoeft u dus geen grote werken meer uit te voeren om u aan te passen an de nieuwe technologieën. Dit geeft ongetwijfeld een belangrijke meerwaarde aan uw woning.

Show Buttons
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Linkedin
Hide Buttons