Rotex


Warmtepompen


Daikin


General


Rotex

Wat maakt ROTEX anders dan andere fabrikanten?

ROTEX levert individuele oplossingen voor een optimale leef- en werkomgeving – natuurlijk, intelligent, klaar voor de toekomst.

ROTEX is een producent en leverancier van complete innovatieve en milieuvriendelijke verwarmingssystemen, en kan daarbij bogen op een decennialange ervaring. De veelzijdige productportefeuille van ROTEX omvat zowel lucht/water-warmtepompen als condensatieketels voor stookolie en gas, zonne-installaties en energieboilers, vloerverwarming, stookolietanks en tanks voor opslag van regenwater, en gecombineerde systemen voor sanitair water en verwarming.

Lagetemperatuur-warmtepomp

ROTEX HPSU COMPACT. SIMPELWEG IDEAAL.

Met de nieuwe warmtepomp-unit low temperature-heatpumpbiedt ROTEX een zeer compacte en uiterst vooruitstrevende totaaloplossing. Bij de HPSU compact werd de binnenunit van de warmtepomp geïntegreerd in de opslagtank voor zonne-energie – in de kleinst mogelijke ruimte. Het volledige verwarmingssysteem beslaat niet meer dan 0,36 m2 (HPSU compact 304/308) of 0,62 m2 (HPSU compact 508/516). Dit betekent dat het systeem nagenoeg overal kan worden geïnstalleerd, en dat een eenvoudige en snelle montage gegarandeerd is.

Het elektronische beheer van de warmtepomp en de energieboiler (ISM = Intelligent Store Management) maximaliseert de energiezuinigheid en dus ook het verwarmings- en warm-watercomfort. De HPSU compact is “Smart Grid Ready”. Hij is met andere woorden klaar voor het kostenbesparende energiegebruik van de toekomst. Warm water wordt geproduceerd via het principe van directe doorstroming en voldoet aan de strengste kwaliteitseisen op het gebied van hygiëne. Met minder mag u echt geen genoegen nemen.

PERFECT KLIMAAT: VERWARMING IN DE WINTER – VERKOELING IN DE ZOMER.

De HPSU compact kan niet enkel verwarmen, maar kan indien nodig ook koelen. Uw comfortabele binnenklimaat voor elk seizoen.

„SMART GRID READY”

Het Duitse “Smart Grid Ready”-label voor alle ROTEX HPSU compact-warmtepompen garandeert dat ze geschikt zijn voor de zogenaamde energiegestuurde werking.

Om het energienet niet te overbelasten, worden windturbines vaak uitgeschakeld wanneer er meer stroom wordt geproduceerd dan nodig is. Om deze productiepieken op te vangen, zijn er opslagsystemen nodig. Verwarmingssystemen met warmtepomp kunnen voor deze opslag worden gebruikt. Indien nodig kunt u overtollig vermogen omzetten in thermische energie die dan kan worden ‘opgeslagen’ in een buffertank of in een warmwaterketel. Zelfs vandaag al kunnen netwerkbeheerders de warmtepompinstallaties uitschakelen in geval van een stroomuitval. Om uw opslagpotentieel nog optimaler te kunnen benutten, moet de warmtepomp beschikken over de geschikte slimme controllertechnologie. Dit wordt aangeduid met het “Smart Grid Ready”-label.

DE VOORDELEN

Hoogste rendement

  • Gebruik van gratis, hernieuwbare omgevingsenergie van de zon en de lucht

Innovatieve technologie

  • Intelligent opslagbeheer voor een maximale energiezuinigheid en het hoogste verwarmings- en warm-watercomfort
  • Intuïtieve elektronische controller
  • „Smart Grid Ready”

Hygiënisch water voor huishoudelijk gebruik

  • Hoogst mogelijke hygiëne dankzij de scheiding van voorraad en drinkwater
  • Geen bezinksel, geen ontwikkeling van legionella

Alsof hij speciaal voor u werd gemaakt

  • Verwarming, koeling en productie van warm water
  • Zuinig en stil
  • Compacte afmetingen, eenvoudige installatie en een minimale montageruimte
  • Flexibele toepassing, directe combinatie met een zonne-installatie of bestaand verwarmingssysteem mogelijk
Show Buttons
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Hide Buttons