Verwarming


Een milieuvriendelijk alternatief voor de klassieke verwarmingsinstallatie is een warmtepomp. Een warmtepomp haalt warmte uit de grond, het water of de lucht met behulp van een compressor.


Opteco kiest voor warmtepompen van Daikin. De naam Daikin staat voor kwaliteit. In het Japanse moederbedrijf en in Daikin Europ, de Europese vestiging in Oostende, wordt bij de ontwikkeling en productie van airconditioningsystemen voortdurend gewaakt over hoog kwalitatieve normen. Daikin profileert zich als marktleider op gebied van klimaatregeling.


Our awesome features

Hoe warmtepompen werken

Warmtepompen maken integraal deel uit van een airconditioningsysteem. Ze brengen warmte over van de ene omgeving naar een andere via een bepaald koelmiddel. Warmtepompen zijn ook een rendabele manier om te verwarmen - en luchtwarmtepompen worden erkend als hernieuwbare warmtetechnologie. In koelmodus brengen warmtepompen warmte over van een kamer of binnenruimte naar de buitenlucht. Zo koelen ze de ruimte binnen. Omgekeerd kunnen warmtepompen ook de aanwezige warmte uit de buitenlucht halen (zelfs wanneer het buiten -20°C is) en deze naar binnen pompen om de ruimtes binnen te verwarmen.

Warmtepompen voor thuis


Daikin heeft zijn expertise op het vlak van warmtepompen gebruikt om een reeks huishoudelijke verwarmingssystemen te maken, Daikin Altherma genaamd. De opties voor hoge en lage temperaturen zijn geschikt voor alle soorten woningen - nieuw en oud, groot en klein. De Daikin Altherma Flex Type biedt nu een uniek, nieuw warmtepompsysteem voor appartemensgebouwen en woonprojecten.


Rendement van een warmtepomp


Warmtepompen hebben een rendement van rond de 300%. Dat wil zeggen dat de warmtepomp voor elke eenheid verbruikte energie, drie of meer eenheden warmte genereert om in een gebouw te gebruiken. Aangezien warmtepompen de beschikbare warmte uit de buitenlucht halen, zijn ze veel efficiënter dan de zuinigste verwarmingssystemen op basis van fossiele brandstof. Warmtepompen met de invertertechnologie van Daikin zijn nog extra efficiënt voor alle soorten binnenverwarming. Met een geïntegreerd warmtepompsysteem voor zowel koeling als verwarming van een gebouw kan ook de startinvestering lager liggen en zijn de bedienings- en onderhoudsprocedures eenvoudiger.


Warmtepompen voor commercieel en industrieel gebruik


Bij de commerciële warmtepompproducten van Daikin zitten multi's, VRV's en koelers, die zowel verwarming als koeling met een hoog rendement bieden. In industriële omgevingen bieden de warmtepompen een ongeëvenaard procesrendement dat voldoet aan de meest veeleisende industriële verwarm- en koelvereisten.