Warmtepompboiler


Een warmtepompboiler zuigt de warmte uit de omgevingsruimte via een ventilator. Deze wordt gestuurd langs een warmtewisselaar, die de koelvloeistof tot gas zal verdampen. In de compressor wordt het gas vervolgens samengedrukt, waardoor de temperatuur in de warmtewisselaar zal stijgen. Dit gas transporteren we via de warmtewisselaar (condensor) en geeft hier zijn warmte af aan het sanitaire water in het buffervat (kuip). De temperatuur in de warmtewisselaar daalt en het gas wordt via de ontspanner terug in vloeibare vorm gebracht. Dit proces herhaalt zich, totdat uw sanitair warm water op voldoende temperatuur is.


Door deze techniek ontstaat er een hefboomwerking waardoor u uit elke kWh elektriciteit tot meer dan 3kWh warmte kan halen. Het gebruiken van een warmtepompboiler is tevens een goede manier om de zelfconsumptie van elektriciteit die via uw zonnepanelen komt te verhogen.

Image alt

Manieren om een warmtepompboiler te plaatsen


Warmte pompboilers plaatsing

Voordelen van een warmtepompboiler


  1. Door de hefboomwerking zal u uw sanitair warm water op een goedkopere manier kunnen verwarmen.
  2. Een warmtepompboiler is doorgaans terugverdiend tussen de 3 en 7 jaar (afhankelijk van de manier waarop u vandaag uw warmwatervoorziening momenteel is).
  3. Voor woningen met een bouwaanvraag uiterlijk op 31/12/2013. Warmtepompboiler A+ label 300 euro - telkens per woning of wooneenheid en telkens max 40% factuur. Eindfactuur vanaf 1/1/2020.

Onze warmtepompboilers


Ariston Thermo SpA is een Italiaans bedrijf dat verwarmingssystemen en aanverwante producten produceert, die voornamelijk op de markt worden gebracht onder de merken Ariston, Chaffoteaux, Elco, Racold, Régent, Atag, NTI, HTP, Cuenod, Ecoflam en Thermowatt. Door de hoge kwaliteit van hun producten en een omzet van meer dan €1,5 miljard behoren ze tot het topsegment van hun sector.

Image alt

Vraag hier meer info