Op welke premies kan u rekenen in 2023? 


De energietransitie is ingezet! De Vlaamse overheid stimuleert investeren in hernieuwbare energie door middel van verschillende premies en subsidies.


Voor nieuwe investeringen heeft de Vlaamse overheid sedert vorig jaar enkele premies in het leven geroepen. Let wel op, elke premie neemt per jaar af in waarde en ze verdwijnen volledig vanaf 2025, snel zijn is dus de boodschap! 


Voor het plaatsen van zonnepanelen kan u vanaf 2023 op een eenmalige rechtstreekse premie rekenen van maximaal 750 euro. 


De premie voor het installeren van een thuisbatterij vervalt vanaf 31 maart 2023.


Voor de mensen waarvan de keuring voor 31/03/2023 gebeurd is kan je de premie nog aanvragen tot 9 maanden na aanmelding. 


Wie voor december 2025 een digitale meter laat plaatsen, heeft recht op de retroactieve investeringspremie. De premie is geldig voor wie een zonnepanelen installatie heeft laten plaatsen voor 2021.


Als je graag meer wil halen uit je huidige installatie of je wil laten uittellen hoeveel de premie voor jou bedraagt?

Laat je gegevens achter in onze offerte tool.


Onze adviseurs staan voor je klaar voor vrijblijvend advies!


Voor de exacte en meest recente informatie omtrent de voorwaarden en aanvraagprocedures verwijzen wij u hier graag door naar de site van de Vlaamse overheid. 


Voorts zijn er ook nog premies voor warmtepompen, warmtepompboilers,… indien u meer informatie wil en een correcte berekening hoeveel aan totale premies u kan verkrijgen neem dan hier contact met ons op.  

Informatie overheid

Hieronder vindt u verwijzingen naar pagina's van de overheid met meer informatie over premies

Premie thuisbatterij

Meer informatie

Premie zonnepanelen

Meer informatie

Premie warmtepompboiler

Meer informatie