Daikin


Warmtepompen


Daikin


General


Rotex

daikin

COMPRESSOREN DIE RECHTSTREEKS DOOR DAIKIN WORDEN GEMAAKT

In tegenstelling tot veel andere producenten van airconditioningsystemen, maakt Daikin zelf zijn compressoren, onder andere in fabrieken in Tsjechië en Italië (McQuay). Dat is belangrijk, want de compressor is het hart van een airconditioningsysteem. Het verhoogt de druk en de temperatuur van de koelmiddeldamp en zorgt zo voor een efficiënte concentratie van de warmte wanneer die door het systeem gaat.
 
Daikin is altijd al een voorloper geweest in de ontwikkeling van compressortechnologie en heeft nu een uitgebreid aanbod swingcompressoren, scrollcompressoren en monoschroefcompressoren. Daarom hebben al onze producten een invertercompressorregeling, wat zorgt voor meer comfort en een beter rendement.
 

DE INVERTERREGELING OPTIMALISEERT HET RENDEMENT

De invertertechnologie van Daikin is een echte innovatie op het vlak van klimaatregeling. Het principe is eenvoudig: inverters stellen het gebruikte vermogen af op de huidige vraag – niet meer, niet minder! Deze technologie biedt twee duidelijke voordelen:
 
Comfort: De inverter betaalt zichtzelf meerdere keren terug door het comfort te verhogen. Een airconditioningsysteem met een inverter stelt de koeling en verwarming voortdurend bij om de temperatuur in de kamer op peil te houden en verhoogt op die manier het comfort. De inverter zorgt ervoor dat het systeem sneller kan opstarten zodat de gevraagde kamertemperatuur sneller bereikt wordt. Zodra de juiste temperatuur bereikt is, zorgt de inverter ervoor dat deze constant blijft.
 
Energiezuinig: Omdat een inverter de omgevingstemperatuur controleert en indien nodig bijstelt, daalt het energieverbruik met 30% in vergelijking met een traditioneel systeem dat aan en uit moet worden gezet.
 

BAANBREKENDE INNOVATIES IN KOELMIDDEL

Sinds koelmiddel op basis van CFK’s en HCFK’s (F-gasregulering) verboden is, wordt er in onze sector uitgebreid onderzoek verricht naar milieuvriendelijkere alternatieven voor het koelmiddel dat vroeger werd gebruikt. Daikin speelt een voortrekkersrol bij de zoektocht naar koelmiddel met een laag aardopwarmingsvermogen en/of een natuurlijk koelmiddel. 
 
Daikin bekijkt alternatief koelmiddel zoals R32 en CO2, maar dringt er bij beleidsmakers ook op aan dat ze rekening moeten houden met de onrechtstreekse CO2-uitstoot die gegenereerd wordt gedurende de volledige levensduur van een product en niet alleen kijken naar het aardopwarmingsvermogen van het koelmiddel zelf. Afhankelijk van de toepassing moet het meest efficiënte koelmiddel gekozen worden.
 
Daikin heeft bijvoorbeeld een zeer innovatief VRV CO2 ontwikkeld als alternatief voor hedendaagse systemen op basis van koelmiddel . Zo worden de milieuvoordelen van CO2, dat het laagst mogelijke aardopwarmingsvermogen heeft, aangewend om een veilig en flexibel koelmiddel te maken.
 

PRODUCTONTWERP MET SEIZOENSRENDEMENT

Daikin leidt de verschuiving naar ‘seizoensrendement’, een nieuwe manier om verwarmings- en koelingsproducten te quoteren op basis van hun energierendement over een heel jaar. 
 
Seizoensrendement wordt gestuurd door de EU-richtlijn inzake energiegerelateerde producten (de zogenaamde Eco-designrichtlijn), waarin de minimale Eco-designvereisten staan die producenten tegen 2013 in hun energieverbruikende producten moeten toepassen. 
 
Daikin Europe N.V. is de eerste airconditioningproducent die al sinds 2010 deze strengere Eco-designrichtlijnen heeft toegepast op de Sky Air-producten voor lichte commerciële toepassingen. 

 

DAGELIJKS RENDEMENT OVER HET HELE JAAR

De seizoensgebonden energie-rendementsverhouding (SEER – Seasonal Energy Efficiency Ratio) voor koeling en de seizoensgebonden prestatiecoëfficiënt (SCOP – Seasonal Coefficient of Performance) voor verwarming tonen allebei het werkelijke energieverbruik van een warmtepomp. 
 
De SEER en SCOP meten het jaarlijkse energieverbruik en het jaarlijkse rendement bij normaal dagelijks gebruik. Op langere termijn worden ook temperatuurschommelingen en stand-byperiodes in rekening gebracht om een duidelijke en betrouwbare indicatie te geven van het normale energierendement tijdens een heel verwarmings- of koelingsseizoen. 

 

GEËNGAGEERD VOOR SEIZOENSRENDEMENT

De producten van Daikin die ontworpen zijn met het oog op seizoensefficiëntie, verbruiken minder energie en stoten dus minder CO2 uit. Berekeningen van de seizoensefficiëntie geven de consument een betrouwbaar prestatiecijfer dat ze kunnen begrijpen wanneer ze een verwarmings- of koelingstoestel willen kopen. Het nieuwe energielabel voor seizoensefficiëntie geeft het energierendement van een product aan met A+, A, B enz. Ook het geluid van de unit wordt erin vastgelegd.

Show Buttons
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Hide Buttons